پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
مهمترین اختلال جنسی در زنان
نوشته شده در پنج شنبه 26 / 11 / 1398
بازدید : 2853
نویسنده : میلاد محمودی

 

سلامت نیوز :حداقل 30 درصد خانمها در تمامی جوامع از یکی از اختلالات جنسی در رنج هستند. اگر ما طبق آخرین سرشماری که در کشورمان انجام شد تعداد خانمهائیکه در سنی هستند که مسائل زناشوئی برای آنها مهم است را در نظر بگیریم، تعداد خانمهائیکه مبتلا به اختلالات جنسی هستند، رقم قابل ملاحظه ای را تشکیل خواهند داد.

عملکرد جنس در خانمها دو تفاوت عمده با مردان دارد:

•    عملکرد جنسی در خانمها خیلی پیچیده تر از مردان است.
•    عملکرد جنسی در خانمها خیلی کامل تر از مردان است.
به گزارش سلامت نیوز دکتر محمد رضا صفری نژاد طی یادداشتی با بیان اینکه :« بنا به دلایل زیادی این تعداد انبوه خانمها درمان نشده باقی می مانند و سبب مشکلات عدیده در زندگی می شوند.» تاکید کرد :« بسیاری از مشکلات جنسی در خانمها به راحتی قابل درمان هستند و یک خانم یا یک زوج نباید تا آخر عمر با مشکل مذبور بسوزند و بسازند. »
وی افزود:« متاسفانه ما در کلینیک خود پرونده های زیادی از مراجع قضائی داریم که جهت اظهار نظر برای طلاق به ما ارجاع شده اند. اینکه تمامی مردان مبتلا به اختلال جنسی به راحتی می توانند دنبال مشکل خود باشند اینهم صحیح نیست، در مردان نیز محدودیتهای زیادی وجود دارد، ولی این محدودیتها در خانمها خیلی بیشتر است. »

دلایل عمده برای اینکه مشکلات جنسی در خانمها درمان نشده باقی می مانند به قرار زیر هستند:
•    احساس شرم و حیا در بیان کردن آن
•    باور فرهنگی که صحبت کردن در مورد نیازهای جنسی نادرست است
•    عدم وجود مراکز معتبر برای تشخیص و درمان اختلالات جنسی
•    عدم وجود متخصصین کافی در این امر
•    عدم پرسش پزشکان زن در مورد چگونگی عملکرد جنسی از بیمارانشان


پزشکان خانم باید در مواردیکه مناسب است با اجازه خود بیمار از عملکرد جنسی وی سئوال کنند. در یک بررسی سطحی که بنده انجام دادم، مهمترین دلیل عدم پرسش متخصصین زنان و زایمان در مورد چگونگی عملکرد جنسی بیماران خود، عدم وجود دانش مربوطه بود. وقتی با همکاران صحبت می کنم می گویند وقتی در مورد یک بیماری ما دانش و آموزش کافی نداریم اگر بیمار مشکلی هم داشته باشد، در اقدامات تشخیصی و درمانی مشکل خواهیم داشت.

نیازهای جنسی یکی از نیازهای مهم بشر است و طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی جزو حقوق اولیه انسانها محسوب می شود. در کمال تاسف بنده همکار خانم دکتری داشتم که اگر بیماری مشکل در عملکرد جنسی خود را با وی در میان می گذاشت به بیمار می گفت که خجالت بکش و بلند شو برو!!

از طرف دیگر بسیاری از مشکلات جنسی در خانمها و آقایان در جامعه ما ناشی از کمبود شدید آگاهی و اطلاعلات است. این کمبود حتی در طبقه تحصیل کرده نیز بسیار زیاد است. به عنوان مثال در یک برنامه باز آموزی برای پزشکان عمومی که بنده بعنوان سخنران دعوت شده بودم در ابتدای شروع جلسه برای تست میزان اطلاعات پزشکان عمومی یک سئوالی مطرح کردم: مهمترین تفاوت در سیکل جنسی مردان و زنان کدام است؟ در سالن حدود 300 نفر پزشک عمومی زن و مرد وجود داشت، درکمال تعجب فقط سه نفر توانستند به این سئوال پاسخ صحیح دهند. موضوع جالب این بود که حتی خانم دکترها نیز از فیزیولوژی طبیعی بدن خود آگاه نبودند.

یکی از مهمترین مسائل برای تشخیص و درمان اختلالات جنسی در خانمها وجود متخصصین زن در این مورد است. برای تشخیص و درمان اختلالات جنسی یک تیم لازم است و این از عهده یک تخصص خاص بر نمی آید. این تیم در کلینیکهای مجهز که دارای امکانات تشخیصی و درمانی هستند مستقر می شود.

بنده در کلینیکهای اختلالات جنسی که در اروپا و آمریکا بوده ام، از ملزومات این کلینیکها وجود متخصصن زن و مرد از هر رشته در کلینیک بود تا بیماران مرد و زن بتوانند براحتی مشکلات خود را بیان کنند. چون بیان مشکلات جنسی که یکی ار محرمترین موضوعات زندگی است برای جنس مخالف اگر نگوئیم غیر ممکن است، خیلی مشکل می باشد.

پس از مقدمه فوق می پردازیم به موضوع این مقاله و آن اختلال در برانگیختگی جنسی در خانمها می باشد. برای روشن شدن موضوع ابتدا یک توضیح مختصر در مورد سیکل جنسی در خانمها ارائه می شود.
 یک سیکل یا چرخه جنسی در خانمها از 4 مرحله تشکیل می شود:
مرحله برانگیختگی، مرحله کفه یا همان مرحله تداوم رابطه زناشوئی، مرحله ارگاسم و مرحله فروکش.

یعنی یک سیکل جنسی طبیعی از برانگیختگی جنسی شروع می شود و بدنبال ارگاسم تمایل جنسی فروکش پیدا می کند.

 یک سیکل جنسی طبیعی در خانمها دو تفاوت عمده با مردان دارد:اولین تفاوت این است که خانمها برای رسیدن به ارگاسم معمولا 15-10 دقیقه زمان لازم دارند ولی در صورتیکه حدود 90 درصد مردان ظرف 2 دقیقه پس از برقراری رابطه زناشوئی به ارضاء جنسی می رسند. دوم اینکه در سیکل جنسی، مردان دارای یک مرحله بیش از خانمها هستند و آن این است که پس از مرحله چهارم یا فروکش، مردها وارد مرحله پنجم یا مرحله تحریک ناپذیری می شوند، در این مرحله مردها دیگر نمی توانند رابطه زناشوئی مجدد را از صفر شروع کنند. مدت زمان آن از چند دقیقه تا چند ساعت و تا چند روز متفاوت است.

با افزایش سن مرد این مدت زمان بیشتر می شود. در صورتیکه خانمها فاقد مرحله تحریک ناپذیری هستند و پس از رسیدن به ارگاسم می توانند دوباره از صفر رابطه زناشوئی را از سر بگیرند. یعنی اکثر خانمها در صورت فراهم بودن شرایط می توانند در یک بار رابطه زناشوئی طبیعی چندین بار ارگاسم را تجربه کنند.

بسیاری از خانمها با این شکایت مراجعه می کنند که در زندگی هیچوقت ارگاسم یا ارضاء جنسی را تجربه نکرده اند و نباید بلافاصله آنرا اختلال در رسیدن به ارگاسم تلقی کرد. برای رسیدن به ارگاسم خانم باید ابتدا وارد مرحله برانگیختگی جنسی شود، بنابراین وقتی خانمی نمی تواند وارد فاز برانگیختگی جنسی شود، بنابراین سیکل جنسی شروع نخواهد شد تا فرد مذبور ارگاسم را تجربه کند.

 اختلال در برانگیختگی جنسی را نباید با ختلال در کاهش میل جنسی اشتباه کرد. در اختلال در برانگیختگی جنسی بیمار میل جنسی دارد ولی بنا به دلایلی دچار برانگیختگی یا به عبارت دیگر تحریک جنسی نمی شود. این بیماران از نظر روانی دچار تحریک جنسی نمی شوند. برانگیختگی جنسی قابل اعتماد و لذت بخش مهمترین جزء سیکل جنسی در خانمها است.

اختلال در برانگیختگی جنسی دارای انواع زیر است:

    اختلال در برانگیختگی جنسی فیزیکی:در حالت طبیعی نقاط مختلف بدن خانمها حساس به تماسهای فیزیکی است که توسط این تماسهای فیزیکی یک زن برانگیختگی جنسی پیدا می کند. در این نوع اختلال در برانگیختگی جنسی، تماسهای فیزیکی منجر به برانگیختگی جنسی زن نمی شوند.

    اختلال در برانگیختگی جنسی روانی:هم مرد و هم زن با افکار، فانتزی، دیدن، شنیدن و غیره می تواند دچار برانگیختگی یا تحریک جنسی شود. در خانمهائیکه دچار  اختلال در برانگیختگی جنسی روانی هستند، موارد مذبور منجر به تحریک جنسی نمی شوند.

•    اختلال در برانگیختگی جنسی مرکب: یعنی این خانمها نه با تماسهای فیزیکی و نه با افکار و فانتزی وارد فاز برانگیختگی جنسی سیکل جنسی نمی شوند.

•   برانگیختگی جنسی نا خوشایند:اینگونه خانمها وقتی دچار برانگیختگی جنسی در ناحیه دستگاه تناسلی می شوند، یک احساس ناخوشایند به آنها دست می دهد و بنابراین همیشه سعی دارند از روابط زناشوئی دوری بجویند.

علل اختلال در برانگیختگی جنسی در خانمها
موضوع برانگیختگی جنسی در خانمها خیلی مفصل و پیجیده است. فقط برای این اختلال کتابهای متعدد نوشته شده است. مهمترین علل اختلال در برانگیختگی جنسی در خانمها به قرار زیر هستند:
•    بیماریهای مزمن مثل دیابت و ام اس
•    بیماریهای عروقی که جریان خون دستگاه تناسلی را مختل می کنند
•    افسردگی
•    اختلالات هورمونی
•    عدم وجود رابطه عاطفی خوب با همسر
•    مصرف بعضی از داروها مثل قرصهای ضد حاملگی، داروهای ضد افسردگی، فشارخون و آرامبخشها
•    آسیب به عروق لگن در اثر عمل جراحی یا پرتودرمانی
•    آسیب به اعصاب دستگاه تناسلی مثل آسیب به نخاع و سکته مغزی
•    شیر دادن به بچه
•    بیماریهای هورمونی مثل بیماریهای تیروئید و درآوردن تخمدانها
•    یائسگی
•    استرسهای هیجانی
•    سابقه سوء استفاده جنسی
•    آزار و اذیت جنسی
•    آزار و اذیت فیزیکی مثل کتک خوردن
•    سوء استفاده روحی و روانی
•    محرومیت، داغداری، عزاداری
•    احساس بد نسبت به اندام خود
•    وسواس

البته این لیست بسیار طولانی است و من به همین بسنده می کنم.

درمان اختلال در برانگیختگی جنسی:
اختلال در برانگیختگی جنسی دو روش عمده درمانی دارد:
  دارو درمانی:  در خانمهائیکه علت کمبود هورمونهای زنانه هستند، می توان آنها را تجویز کرد. فرآورده های مختلف از هورمونهای زنانه در بازار وجود دارند که پزشک با توجه به شرایط بیمار می تواند آنها را تجویز کند.
    داروهای دیگری هم برای درمان این اختلال در خانمها وجود دارند که خارج مبحث این نوشتار می باشد.

  روان درمانی:در بسیاری از موارد مشکل بیمار ریشه در مسائل روانی و شخصی دارد، در همچون مواردی بیمار باید نزد منخصص مربوطه ارجاع شود. تاکید می کنم که این متخصصین باید واجد شرایط باشند و معمولا آنها دارای دکتری روانشناسی بالینی (نه روانپزشک) بوده که دوره های تکمیلی درمان اختلالات جنسی را گذرانده باشند.



:: موضوعات مرتبط: روان پزشکی روابط جنسی , مهمترین اختلال جنسی در زنان , ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید

/weblog/file/img/m.jpg
عطیه در تاریخ : 1395/8/6/4 - - گفته است :
سلام با تشکر از راهنمایی های خوبتون. من یه مشکل خیلی بنظرم بزرگی پیدا کردم . شدیدا نیاز به کمک دارم . من دختری هستم با نیاز بالای جنسی. از سن 18 سالگی بلوغ جنسیه من کامل شد و نیاز جنسیه من به شدت بالا رفت طوری ک خود ارضایی جزو لایکنف زندگیم شد ولی با این حال خالی نمیشدم. بهرحال سعی میکردم خودمو نگه دارم و از خوردن غذاهای گرم هم پرهیز میکردم. مشکل من از اینجایی شروع شده ک ازدواج من بخاطر مخالفت خانوادم با پسری ک دوسش داشتم سه سال عقب افتاد و توی این سه سال من با افسردگی ها و مشکلات زندگی یجورایی اشنا شدم . به طبع از میزان نیازم کم شد ولی باز هم بود ولی نه به شدت قبل ااگرچه توی این سه سال من طوفان هایی داشتم از نیاز وحشتناک جنسی ک بخاطرشون من تو خواب هم اورگاسم میشدم. تا حدودا ده ماه قبل ک من از زندگی تقریبا بریدم و افسردگی به من چیره شد. ازون زمان خودارضایی تنها چیزی بود ک درون من نشون میداد زندم!!!بهرحال بعد از سه سال با ازدواج من موافقت شد. حالا بدن من به هیچ وجه مثل قبل نیست . همسرم پسره با اطلاعاتیه و خود ایشون هم میزان نیازشون بالاست. ولی برانگیختگیه من اصلا دیگه با کارهای فیزیکی ک انجام میدن خوب جواب نمیده. اگر خود ارضایی کنم میتونم به حد بالاتری از لذت برسم تا اینکه همسرم بخاد با عشق بازی شروع کنه و به سکس خاتمش بده. خصوصا اینکه بدن من جزو بدن هایی هست ک زیاد شنیدم توی روابط سکس بیشترین لذت هارو میبره با توجه به پرده ی ارتجاعی ک دارم. حالا نمیدونم این دوران افتضاحه افسردگی روی من تاثیر گذاشته یا اون خوشتن داری های کوبنده ایی ک من در زمان طوفان های جنسیم داشتم!!!! خیلی علاقمندم به سکس...ولی همیشه سکس تو روابط حلال رو میخاستم. حالا ک همسرم همون عشقمه ..واقعا این اتفاق خیلی تو ذوقم زده. خواهش میکنم کمکم کنید. ضمنا یسری مشکلات حل نشده با همسر هم دارم. ایشون معتقدن من ادمه مغروری هستم و من این رو قبول ندارم . بهر حال یسری مشکلات بچگانه ولی حل نشده مثل این رو هم دارم.

/weblog/file/img/m.jpg
ناهید در تاریخ : 1393/11/21/ravanezdevaj - - گفته است :
عالی بود بیشتر توضیح بدید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: